HR On Demand

Jacob Bergström

VD och Senior HR Konsult

 Hur fick du idén till HR On Demand?  

Min drivkraft har alltid varit att hjälpa andra. Intresset för HR som profession och medel för att skapa riktigt bra upplevelser och företag väcktes som reseledare och platschef i resebranschen för snart 30 år sedan. Har också alltid motiverats av att skapa sådant som inte finns ännu, eller av att förbättra det som redan finns. Är nog en sann entreprenör på det viset. Det går inte att skapa något nytt eller bättre i en verksamhet om man inte har rätt människor med sig.

Som dåvarande HR-chef i ett börsbolag kom jag att tänka på hur alla små och medelstora företag saknade resurser eller förutsättningar för att hantera personalfrågor på ett bra sätt. Alla som driver en verksamhet behöver rätt människor på rätt plats, inte minst de mindre företagen som är ännu mer beroende av väl fungerande team. Jag såg då att ett bolag som HR On Demand skulle kunna hjälpa chefer att anställa, utveckla och avveckla rätt personer. Med hög kvalitet, till rätt pris och när det behövs. Så jag sade upp mig, tog fram en enkel affärsplan, startade aktiebolaget, lanserade en hemsida och hyrde ett rum på Lilla Bommen.

Ett av HR On Demands värdeord är Passion, hur märks det? 

Det märks förhoppningsvis när vi möter uppdragsgivare i form av ett högt och personligt engagemang i att vilja hjälpa chefer med det vi är bäst på; att anställda, utveckla och avveckla rätt medarbetare. Och ett gott leende, såklart.

Vad betyder havet för dig? 

Väldigt mycket. Det är verkligen en källa till inspiration och stora tankar, reflektion och ödmjukhet. Havet är i ständig rörelse, det gillar jag.  Ständig förändring men ändå evigt, om än känsligt för hur vi människor behandlar det. Brukar säga att minst 3 av årets 5 höjdarupplevelser alltid är några högst otippade men undersköna och obetalbara naturupplevelser i min båt. Gärna med vänner och familj, men ibland också helt ensam med havet och dess oändliga djup och rika liv. 

Already working at HR On Demand?

Let’s recruit together and find your next colleague.

@hrondemand.se